AutoScout24 vs Gaspedaal: Dit zijn de grootste verschillen!

AutoScout24 en Gaspedaal zijn twee van de vele websites op internet waar je nieuwe en gebruikte auto’s kunt kopen en zelfs verkopen. Sommigen zijn misschien bekender dan anderen als het gaat om het kopen van auto’s. In dit artikel gaan we kijken naar de twee grootste bedrijven die auto’s verkopen.

Deze bedrijven adverteren vaak tegelijkertijd met hun auto’s op Marktplaats, wat ook wordt gedaan door goedkopere autobezitters die ervoor kiezen het aangeboden platform niet te gebruiken. Als je jouw auto niet via AutoScout24 of Gaspedaal wilt verkopen moet je concurreren met deze bedrijven.

De grootste auto marktplaats websites: Gaspedaal en AutoScout24

De twee grootste auto marktplaats websites zijn AutoScout24 en Gaspedaal. Deze twee occasionwebsites hebben als grote verschil met andere marktplaatsen dat ze alleen voor autobedrijven adverteren en er dus geen particulieren auto’s zijn te krijgen. Bij het kopen van een auto vind je geen gebruikte auto’s die door particulieren worden verkocht. Je krijgt alleen de mogelijkheid om een auto te kopen bij een van de vele dealers. Het nadeel hiervan is dat je de volledige verkoopprijs moet betalen, terwijl als je als particulier kocht, de prijzen lager kunnen zijn. Wat dat betreft heeft de particuliere verkoper nog steeds het voordeel. Hun voordeel is de BOVAG-garantie van drie maanden op een auto, wat veel mensen geweldig vinden. Voor veel andere mensen is werken met een autobedrijf en het kopen van hun auto de betere optie.

Over AutoScout24

AutoScout24 Nederland BV is opgericht in het jaar 2000 en is een dochteronderneming van Scout24 AG. AutoScout24 is een online marktplaats voor zowel de aan- als verkoop van alle soorten voertuigen: auto’s, vrachtwagens, motorfietsen. AutoScout24 heeft de grootste marktplaats van Europa en wordt alleen maar groter. Ze hebben maandelijks 10 miljoen gebruikers en maandelijks een omzet van 2,4 miljoen voertuigen online. Met maandelijkse inhoudsaanbiedingen van 55.000 autodealers, heeft AutoScout24 je gedekt in de koop-/verkoopmarkt!

Hoe werkt AutoScout24?

Je kunt de zoekconfigurator voor de startpagina van AutoScout24 gebruiken om de aanbiedingen uit te filteren die je niet wilt en alleen die te selecteren die aan jouw criteria voldoen. Het eerste dat we doen, is het soort auto dat je zoekt, de staat waarin deze moet zijn en het merk en model invoeren. Je kunt jouw zoekopdracht ook beperken tot een bepaald bouwjaar. Op basis van de verstrekte informatie krijg je een overzicht van verschillende voertuigen die mogelijk aan jouw behoeften voldoen. Zodra je een auto naar je zin heeft gevonden, worden de contactgegevens van de eigenaren vermeld voor verdere discussie over de auto (zoals een afspraak voor een proefrit). AutoScout24 is ook de bron voor al je auto- en motorbehoeften. Ze bieden veel nuttige informatie op de site die het vinden en kopen van je perfecte auto gemakkelijk zou moeten maken.

Hoe werkt de verkoop via AutoScout24?

AutoScout24 biedt je een scala aan opties. Je kunt niet alleen zoeken naar de auto waarin je geïnteresseerd bent (of een advertentie plaatsen), maar je kunt ook de huidige aanbiedingen, auto’s die onderweg zijn, enz. vinden. Klik op hun startpagina (menu) op “Verkopen” en volg de stappen. Je auto verkopen en meer kans maken om gezien te worden? Met behulp van deze advertentiesjabloon kun je jouw voertuig in het best mogelijke licht weergeven en tegelijkertijd potentiële kopers een e-mailadres geven om contact met je op te nemen. Stel om te beginnen jouw advertentie op en ga vervolgens naar AutoScout24. Je kunt je gratis registreren en maximaal 1 advertentie tegelijk adverteren.

Voordelen van AutoScout24

Het belangrijkste voordeel van AutoScout24 is de grote gebruikersbasis. Dit vergroot de kans op het vinden van een goede auto of koper. Een ander groot voordeel is hoe snel zaken kunnen worden afgehandeld. Bij het kopen van een auto is het ook belangrijk om rekening te houden met de betrouwbaarheid. Je kunt je zoekopdrachten filteren op zaken als het vinden van auto’s met aangeboden garanties zoals BOVAG of gebruikte autogarantie. Dit betekent dat je precies weet wat je krijgt en wat de kwaliteit van de auto is.

Tot slot

Een auto kopen of verkopen wanneer je niet veel tijd hebt? Daar hebben wij de oplossing voor! AutoScout24 is Europa’s grootste marktplaats. Met de talrijke gebruikers en auto’s die beschikbaar zijn in onze database, zal je in een mum van tijd kunnen vinden wat je nodig hebt.

Auto verkopen via Autoscout24

Over Gaspedaal

GasPedaal.nl is een autozoekmachine die kopers en verkopers met elkaar in contact brengt. Met behulp van onze website kun je gemakkelijk bladeren door veel verschillende aanbiedingen van gerenommeerde autohandelaren in heel Europa. Gaspedaal is slechts een tussenpersoon en niet de directe verkoper, dus neem zelf contact op met de koper. Hierdoor kun je gemakkelijk zoeken naar de perfecte auto, ongeacht jouw locatie.

Hoe werkt Gaspedaal?

Met de zoekfilters op de website kunnen gebruikers nuttige resultaten genereren die aan hun vereisten voldoen. Met deze zoekfilters kun je selecteren welk automodel je wilt (bijv. Audi, Citroën), het brandstoftype opgeven (bijv. benzine), het aantal kilometers dat jouw gewenste auto moet hebben (zowel minimaal als maximaal) en de prijsklasse. Wanneer je een zoekopdracht geeft en de benodigde informatie invoert, krijg je een lijst met auto’s die het beste aansluiten bij jouw wensen. Als je een auto wilt kopen, kun je naar de dealer gaan of naar een andere website gaan. Voor elke aankoop is er een eerste keer. Voordat je met jouw beste aanbiedingen naar de dealer gaat, is het raadzaam eerst de gegevens goed te controleren en af te spreken tot het bezichtigen van een auto. GasPedaal.nl kan hierbij helpen, door tips te geven over het zoeken en kopen van gebruikte auto’s waar u goed over na moet denken voordat u aan een dergelijke taak begint.

Voordelen van Gaspedaal.nl

GasPedaal.nl is de snelste manier om de beste gebruikte auto’s op één plek te vinden. Tegenwoordig kun je een aantal websites bezoeken en alle informatie vinden die je nodig hebt zonder dat je op internetfora hoeft te zoeken. Er zijn ook meer voordelen en voordelen aan online winkelen, zoals de mogelijkheid om prijzen op verschillende websites/dealers te vergelijken.

Het verschil tussen AutoScout24 en Gaspedaal

Het grote verschil tussen AutoScout24 en Gaspedaal is dat de website van Gaspedaal een verzamelwebsite die alle auto’s op hun website hebben. Gaspedaal heeft dus niet enkel het aanbod van autobedrijven, maar ook van particulieren. Als u ‘Volkswagen Golf’ opzoekt op Gaspedaal, ziet u alle overeenkomende auto’s die op grote autosites verschijnen. In plaats van alleen maar “Volkswagen Golf” op Google op te zoeken, is het veel efficiënter om tijd en middelen te gebruiken om één centrale hub te hebben die het hele gamma dekt.

Grootste nadeel van Gaspedaal

En je zou ook kunnen zeggen dat Accelerator één groot nadeel heeft: er zijn te veel auto’s! Er zijn meer dan 400.000 auto’s te koop op Gas Pedaal. Op Autoscout staan er ook meer dan 200.000. Dat is bijna de helft! AutoScout24 is een goed compromis als je in het mooiste pand wilt wonen, maar niet te veel op je bord hebt. Accelerator is beter als u maximale kansen in jouw regio wilt zien.

Auto verkopen op Gaspedaal

Hoe zit het met onderscheidende factoren? Er zijn veel. Een voorbeeld is het beoordelen van de waarde van jouw gebruikte auto – wanneer u deze onder andere via Gaspedaal of AutoScout24 opgeeft. Het blijkt dat rechtstreeks verkopen aan een koper voor particulieren niet mogelijk is.

Gaspedaal is bedoeld voor grote bedrijven met forse advertentiebudgetten. U kunt op geen enkele manier contact opnemen met de eigenaren van de site om te kopen, adverteren of vragen te stellen. Maar u kunt de website gebruiken om andere bedrijven te zien, nieuwe advertenties te plaatsen en hun reacties op de hoofdpagina te zien.

Auto verkopen op AutoScout24

Op Autoscout24 kun je jouw auto ook verkopen via de privé- of individuele advertenties. Het is eigenlijk heel eenvoudig; je voert het kenteken van jouw auto in, plaatst een beschrijving en enkele foto’s en stelt hem vervolgens beschikbaar voor verkoop. Zelfs als jouw voertuig gratis was, hebben we niet veel kopers die op zoek zijn naar dure luxe auto’s. Daarom kan accelerator niets doen om jouw auto te verkopen.

Hoewel online adverteren een populaire manier is om gebruikte auto’s te verkopen, word je geconfronteerd met een aantal extra handelingen, zoals het ontvangen van biedingen en e-mails van kopers. Online adverteren is een geweldige manier om jouw auto op de markt te brengen en deze taken te vermijden! Dit betekent dat er mensen in de showroom binnenkomen die de auto willen bekijken en een proefrit willen maken, maar ook degenen die nepbiedingen plaatsen en onderhandelen op sites als AutoScout24. Ten slotte is een advertentie op AutoScout24 slechts een advertentie op één website. Het is een goed idee om jouw auto op alle advertentiesites te vermelden, maar verschillende mensen hebben verschillende benaderingen om hun gebruikte auto te verkopen.