BMW tuning uitgelegd

BMW tuning is een van de snelst groeiende auto-aanpassingsgebieden ter wereld. Het tunen van een BMW is dus niet geheel ongebruikelijk, ze worden veel gebruikt in de Nederlandse autosport. Ze hebben krachtige motoren en veel voertuigen zijn achterwiel aandrijvend wat ze dus ook uitermate geschikt maakt voor driften. De verkoopcijfers van BMW is al jaren aan het oplopen. Zo reden er in 2010 nog zo’n 2,91% van de Nederlandse bevolking in een BMW en is dat in 2022 maar liefst 6,13% aldus Autoweek.

Wat is chip tuning?

Chiptuning is het verbeteren van het motormanagement systeem waardoor jouw auto sneller word en jouw verbruik kan afnemen. De standaard software die in jou auto zit, is ervoor gemaakt om alle cijfertjes te halen die in de brochure worden vermeld. Toch is het in vele gevallen veel voordeliger om je auto te laten chippen. Veel mensen geven aan dat de auto lekkerder rijdt na Chiptuning omdat hij sneller optrekt en veel consistent vermogen kan afleveren. Ook kan je brandstofverbruik verminderen tot 15%.

Wat gebeurt er precies met chip tunig?

In jouw computer zit een softwaresysteem die kan worden uitgelezen. Dit computertje word ook wel je ECU genoemd. Een goede tuning specialist zal een back-up maken van alle gegevens die je auto momenteel bezit. Vervolgens hebben ze bij de tuning specialist ook een database met gegevens van verbeterde prestaties van alle soorten automerken en types die zijn getest op jouw type auto. Hier zijn ondertussen alle kinderziektes al uit, en op alle vlaktes getest. Hierdoor geven de juiste tuning specialisten ook garantie op hun chiptuning.

Voordelen van Chiptuning

  • Economischer brandstof verbruik bij hetzelfde rijgedrag;
  • De responsetijd zal sneller zijn bij het indrukken van het gaspedaal;
  • Er is ook meer down-power voor het trekken van bijvoorbeeld een zware aanhanger;
  • Een rustig lopende motor die minder hard hoeft te werken voor hogere prestaties;
  • Schonere motorverbranding;
  • Beter NM Koppel & meer paardenkracht.

Tuning Nederland

Van illegale straatraces tot onschuldige meetings bij de lokale Macdonalds in alle plaatsen in Nederland. Tuning Nederland is een groot begrip geworden in Nederland. Voor sommige mensen is het tunen van de auto puur alleen op performance gericht terwijl andere alleen de styling belangrijk vinden. Dit alles is eigenlijk in 1 woord samengevat; Tuning. Er zijn al sinds het bestaan van de eerste Nederlandse auto, automeetings. Nu zijn er specifiek natuurlijk voor elk automerk verschillende clubs of groepen die samenkomen om hun specifieke kennis te delen over hun geliefde automerk. Elke auto heeft toch ook weer zo zijn eigen charmes.

Zo is BMW Tuning momenteel een erg grote groep geworden in Nederland. En niet geheel zonder reden, want ze worden ook goed vertegenwoordigd op het circuit. Zo zijn ze eigenlijk op alle gebieden van tuning vertegenwoordigd. Er zijn veel grote driftshows te zien waarbij alleen BMW deelneemt aan de shows vanwege hun excellente achterwielaandrijving. Maar ook omdat ze een unieke styling hebben voor alle portemonnees.

BMW Tuning Nederland

Er zijn voor alle modellen van BMW tuning parts verkrijgbaar in Nederland. Elke BMW Tuning specialist heeft zo zijn eigen performance specialisten in dienst om de beste resultaten te behalen voor jouw BMW. Zo heeft bijvoorbeeld deze BMW 118i chiptuning uitmuntende koppelprestaties na het chiptunen.

Ook is het assortiment van BMW tuning erg groot. Omdat er natuurlijk in 2022 zo’n 6,13% van de Nederlanders een BMW rijd, zijn er natuurlijk ook ontzettend veel onderdelen verkrijgbaar. Dus er zijn ook genoeg BMW tuning onderdelen verkrijgbaar. Zoek daarom naar een specialist bij jou in de buurt die goede recensies heeft.

Veelgestelde vragen omtrent BMW chip tuning

BMW-enthousiastelingen stellen altijd vragen over hoe ze hun auto’s kunnen tunen om ze sneller te laten gaan en zich beter te voelen. Dit artikel beantwoord de meest gestelde vragen omtrent bmw tuning.

Kan de officiële BMW Garage de chiptuning herkennen of traceren?

Ja dat kan, op het moment dat ze je ECU gaan uitlezen zien ze dat de waardes zijn veranderend dan hun ‘standaard’ meters. Dit gebeurd met elke groot beurt. Verder is het geen enkel probleem, behalve het feit wanneer jij garantie nog had op het blok, dat ze dan geen garantie meer kunnen geven hierop.

Hoe duur is chip tunen?

Als we verschillende bronnen bekijken kan het chiptunen variëren tussen de 250 en 400 euro.

Hoe lang duurt een chiptuning?

Wanneer jij een BMW hebt die vaak word gechipt is het vaak in 1 middag al klaar. Ze moeten tijdens het testen dan verder geen problemen tegenkomen met de waardes waardoor jouw auto langer moet blijven.

Wat is het grootste probleem bij chiptunen?

De co2 uitstootwaarde kan veranderen. Het is goed om dit in kaart te hebben, want op het moment dat de uitstoot te hoog is, kan dit wel een afkeur zijn bij de APK Keuring van jouw voertuig.