Dit is nog maar het vermogen van Lil Kleine


Na de lancering van zijn nieuwe documentaire "Jorik" is Lil Kleine weer het onderwerp van gesprek. Dit was genoeg reden voor ons om zijn financiële situatie eens onder de loep te nemen: wat is het vermogen van Lil Kleine?

Recentelijk heeft Prime Video de driedelige docuserie "Jorik" onthuld. Deze documentaire werpt een diepgaande blik op het leven van Jorik Scholten, beter bekend als rapper Lil Kleine. Als geboren Amsterdammer heeft hij een turbulente periode achter de rug, en de serie laat zien hoe de artiest zijn leven weer probeert op te bouwen. Een van de zaken die de rapper opnieuw moet opbouwen, is zijn vermogen, als we de doorgaans goed geïnformeerde bronnen van Quote mogen geloven

Lil Kleine in de Quote 500

Sinds het nummer in 2015 'Drank & Drugs' ging de carrière van Lil' Kleine steil omhoog. Hij verkocht uitverkochte shows, bracht populaire albums uit en zijn streamingcijfers schoten omhoog. In 2018 verkondigde Scholten zelfverzekerd aan Quote dat hij dacht €422 miljoen te gaan verdienen, een mengeling van bravoure en ambitie.

Hij zei ook dat hij ervan overtuigd was dat hij ooit in de Quote 500 zou staan. In 2020, toen Quote zijn laatst gedeponeerde jaarrekening onderzocht, bleek dat zijn vermogen was gegroeid tot maar liefst €2.596.144, voornamelijk dankzij een reeks winsten. Sinds zijn doorbraak had hij ongeveer zes ton aan winst verzameld.

Hierdoor kon hij zich een luxueuze levensstijl veroorloven. In 2019 verkocht hij zijn huis aan de Kerkstraat voor €920.000 en verhuisde met zijn gezin naar een chique woning aan de Prinsengracht, waarvoor hij €2,35 miljoen betaalde zonder de hulp van een bank.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Lil Kleine (@lilkleine)

Vermogen van Lil Kleine gaat in rook op

Hier eindigt het succesverhaal van de rapper die tot dan toe nooit op de centen hoefde te letten. In mei 2021 belandt Scholten een nacht in de gevangenis op Ibiza, nadat zijn partner hem beschuldigt van mishandeling. Ondanks zijn pogingen om een positief beeld te creëren in de maanden daarna, zoals in een gênante video met zijn vriendin Jamie Vaes waarin alles goed lijkt te gaan tussen hen, komen begin 2022 bewakingsbeelden naar buiten waaruit blijkt dat hij Vaes mishandelt met een autodeur.

Het imago van de rapper, die ooit met plezier biljetten van 500 euro verscheurde, is echter al beschadigd door de geruchten over mishandeling in 2021. Mensen willen niet langer geassocieerd worden met hem, optredens worden afgezegd en zijn muziek wordt nauwelijks nog gewaardeerd.

Scholten zelf zien we naast zijn optredens in de rechtbank in verband met de mishandelingszaak vooral feesten in Dubai of op Ibiza, alsof het hem allemaal niets kan schelen. Toch wordt hij ook geraakt door de cancelcultuur, vooral op financieel gebied.

Zo heeft ook influencer ACID wat te zeggen over het vermogen van Lil Kleine

Dit is nu het vermogen van Lil Kleine

Hoewel we geen toegang hebben tot zijn bankrekening, laten de cijfers van zijn bedrijven weinig reden tot optimisme zien. In de laatste gedeponeerde jaarrekening van zijn bedrijf Kleine Moeite BV voor 2021 lijkt het balanstotaal aanvankelijk positief met €2.343.423, maar het eigen vermogen bedraagt slechts €32.000, terwijl de schuldenlast is gestegen tot €2,3 miljoen. Dit zijn zorgwekkende cijfers.

Ook de financiële situatie van Lio Z Holding (genoemd naar zijn zoontje) is somber. In de laatste gedeponeerde jaarrekening voor 2020 bedraagt het eigen vermogen een schamele min €20.000, met een schuldenlast van €100.000. De mogelijkheid van een notering in de Quote 500 lijkt verder weg dan ooit.

In 2022 schatte Quote al in dat een boycot van Jorik Scholten hem jaarlijks miljoenen zou kunnen kosten. Deze voorspelling blijkt nu werkelijkheid te zijn.

Een foto van Jorik Scholte waarop hij het vermogen van Lil Kleine laat zien.

Lil Kleine zet zelfs zijn huis te koop


In november 2023 besloot Jorik Scholten om zijn volledig aan hem toebehorende Prinsengrachtpaleis te koop te zetten voor €3,25 miljoen. Dit was geen luxe keuze, zoals blijkt uit de trailer van zijn nieuwe docuserie "Jorik".

Scholten verklaarde zelf: "Als jij €3 miljoen aan Sony moet terugbetalen, dan moet je misschien je huis verkopen," refererend aan het feit dat zijn platenmaatschappij zijn contract had beëindigd. Op dit moment heeft de woning van Jorik Scholten nog geen koper gevonden en staat nog steeds te koop op Funda.