Geld besparen? Check deze drie vaste lasten!

Dat het dure tijden zijn hoeven we niemand uit te leggen. Alles lijkt wel duurder te worden, van de prijzen in de supermarkt tot die van de zorgverzekering. Bezuinigen en besparen zijn niet direct een hobby van iedereen, maar toch is het iets waarvan het wel goed is om scherp op te zijn. Soms zitten de grootste besparingen al in een klein hoekje. Iets wat weinig inspanning kost maar een mooi resultaat kan opleveren. Iets wat eruit springt zijn vaak de vaste lasten. Dit zijn namelijk kosten die periodiek weer terugkomen, of je het nu wilt of niet. Hiermee zorg je er dus niet alleen voor dat je periodiek een besparing bewerkstelligt, maar ook structureel. Welke drie vaste lasten jij hierbij hoognodig eens moet controleren? Lees snel verder.

1. Altijd online

Een kostenpost die er sinds een aantal jaren bij is gekomen, is die van internet en eventueel tv. Met de toenemende mate van thuiswerken en online aanwezig zijn, is goed internet ook steeds belangrijker aan het worden. Let bij de keuze van jouw internetabonnement niet alleen op de prijs, maar ook zeker op de kwaliteit. Hier zit namelijk behoorlijk verschil in. Het ene abonnement kan veel meer aan dan het andere. Je wilt natuurlijk niet dat je haperend internet hebt, net op het moment dat je in een belangrijk overleg zit. Ook gaat het de sfeer thuis wellicht niet ten goede komen wanneer jullie niet tegelijk kunnen streamen, downloaden en online vergaderen. Toch zit er tussen de verschillende kwaliteiten ook nog steeds behoorlijk wat prijsverschil. Kijk eens op breedbandwinkel.nl en vergelijk de verschillende mogelijkheden. Ongetwijfeld kun jij een aantal tientjes per jaar besparen. 

2. Lekker fit

Een abonnement waar ook veel op te besparen valt, is die van de sportschool. Ook abonnementen bij andere sportfaciliteiten zijn soms een onnodig hoge kostenpost. Wanneer je iedere dag in de sportschool staat, dan valt het wellicht een beetje mee maar vaak wordt er niet heel veel gebruik van gemaakt. Dit wil niet betekenen dat je direct stopt met sporten. Je kunt dan beter je abonnement omzetten in een strippenkaart. Nog steeds sportief, maar je betaalt alleen voor wat je echt gebruikt. 

3. Goed gezorgd

Ook de zorgverzekering is een vaste last die vaak een besparing kan opleveren. Dit komt onder andere door een aantal zaken eenvoudig aan te passen, denk aan het ophogen van het eigen risico en het aanpassen van de aanvullende pakketten. Let er wel op dat je dit alleen in december kan doen, dus grijp dat moment aan en vergelijk de verschillende opties. Dit gaat uiteindelijk een behoorlijke besparing opleveren. Maar mocht je voor het volgende jaar wel extra kosten verwachten bij bijvoorbeeld de tandarts, bespaar daar dan niet op maar zorg er juist weer voor dat je het pakket uitbreidt. Zo houd je uiteindelijk meer over.

Kortom; besparen is van weinig mensen een hobby maar het kan wel een leuk extra zakcentje opleveren. Kijk daarom toch af en toe naar je vaste lasten, dit gaat je op lange termijn verreweg het meeste opleveren. Succes!