Hoelang gaat een powerbank van 10000 mAh mee?

Een powerbank van 10.000 mAh is een compact en krachtig hulpmiddel om je smartphone, tablet of andere apparaten op te laden wanneer er geen stopcontact in de buurt is. Maar hoelang gaat zo'n powerbank nu eigenlijk mee? In deze blog bespreken we de factoren die de laadduur beïnvloeden en geven we je een realistisch beeld van wat je kunt verwachten.

Laadvermogen & oplaadbeurten

De gebruiksduur van een powerbank hangt af van een aantal factoren:

  • Capaciteit: De capaciteit van de powerbank wordt uitgedrukt in milliampère-uur (mAh). Hoe hoger de capaciteit, hoe meer stroom de powerbank kan leveren en hoe langer je apparaten opgeladen kunnen worden.
  • Uitgangsspanning en stroomsterkte: De uitgangsspanning en stroomsterkte van de powerbank bepalen hoe snel je apparaten worden opgeladen. De meeste powerbanks hebben een 5V uitgangsspanning met verschillende stroomsterktes, zoals 1A, 2A of 2,4A.
  • Batterijtype: De accu in de powerbank bepaalt de efficiëntie van de stroomopslag. Lithium-ion batterijen zijn populair vanwege hun hoge energiedichtheid en lange levensduur.
  • Apparaatverbruik: Het stroomverbruik van je apparaat beïnvloedt hoe lang de powerbank meegaat. Smartphones met een groot scherm of krachtige processor verbruiken meer stroom dan kleinere modellen.

Een 10.000 mAh powerbank kan met een 2A uitgangstroom een moderne smartphone met een 3000 mAh batterij ongeveer 3 tot 4 keer opladen. Dit is een indicatie, want het exacte aantal oplaadbeurten hangt af van de bovengenoemde factoren.

Levensduur

De levensduur van een powerbank wordt gemeten in laadcycli. Een laadcyclus is het proces van het opladen en ontladen van de powerbank van 0% tot 100%. De meeste powerbanks met lithium-ion batterijen gaan 500 tot 1000 laadcycli mee.

Tips om de levensduur van je powerbank te verlengen

  • Laad de powerbank niet volledig op of leeg: Houd de batterijlading tussen de 20% en 80%.
  • Gebruik een geschikte oplader: Gebruik de meegeleverde oplader of een oplader met de juiste spanning en stroomsterkte.
  • Stel de powerbank niet bloot aan extreme temperaturen: Bewaar de powerbank op een koele, droge plaats.
  • Laat de powerbank niet langdurig aangesloten op een oplader: Koppel de powerbank los wanneer deze volledig is opgeladen.

Conclusie

Wil je powerbanks kopen maar twijfel je nog? Neem een kijkje op r2bstore. Een powerbank van 10.000 mAh is een handige gadget om je apparaten onderweg van stroom te voorzien. De laadduur hangt af van verschillende factoren, maar je kunt gemiddeld 2-3 smartphones of 1-2 tablets opladen. Door de powerbank met zorg te gebruiken, kun je de levensduur verlengen tot wel 1000 laadcycli.