Aan welke kant draag je je horloge?

Een horloge is meer dan een functioneel accessoire, het kan een stijlvolle toevoeging zijn aan je outfit en je persoonlijkheid uiten. Maar waar draag je je horloge? Links of rechts? De positie van je horloge kan beïnvloed worden door etiquette, praktische overwegingen en zelfs je eigen voorkeur. In deze blog bespreken we de verschillende aspecten die je kunt overwegen bij het kiezen van de juiste pols voor je horloge.

Aan welke kant hoort de horloge?

Traditioneel gezien draagt men een horloge om de pols van de niet-dominante hand. Rechtshandigen dragen hun horloge dus links, en linkshandigen dragen het rechts. Dit komt doordat de kroon (de knop om de tijd in te stellen) aan de rechterkant van de meeste horloges zit. Zo is de kroon makkelijker te bedienen met de dominante hand.

Is het wel oké om een horloge rechts te dragen?

Ja, het is prima om een horloge rechts te dragen, zelfs als je rechtshandig bent. Er is geen wet die zegt dat je het per se links moet dragen, maar het is niet gebruikelijk.

Praktische voordelen

Naast etiquette zijn er ook praktische voordelen aan het dragen van een horloge om de pols van je niet-dominante hand. Als je rechtshandig bent, is je linkerhand minder actief en is er minder kans dat je horloge beschadigd raakt tijdens dagelijkse activiteiten. Ook kan het horloge in de weg zitten bij het schrijven of andere handelingen met je dominante hand.

Andere factoren

Naast etiquette en praktische voordelen zijn er nog andere factoren die je kunt overwegen bij het kiezen van de juiste pols voor je horloge. Zo kan de positie van de horlogebandjes of de afmeting van het horloge een rol spelen. Ook kan het zijn dat je simpelweg een voorkeur hebt voor een bepaalde pols.