Jeff Bezos verslaat Elon Musk in de strijd om de rijkste ter wereld

Jeff Bezos verslaat Elon Musk om de rijkste persoon ter wereld! Het was een jarenlange strijd waarin Musk leek te gaan winnen, maar het tij is uiteindelijk toch gekeerd.

Billionaires Index

Jeff Bezos, de oprichter van online winkelgigant Amazon, heeft Elon Musk van de troon gestoten als de rijkste persoon op aarde. Volgens de Billionaires Index van Bloomberg heeft Bezos een vermogen van 200,3 miljard dollar (184,6 miljard euro), dankzij de stijgende koers van Amazon-aandelen.

Musk, de baas van Tesla en SpaceX, zakte naar de tweede plaats met een vermogen van 197,7 miljard dollar, na een daling van de waarde van Tesla-aandelen.

Bezos is een oude bekende in de top van de rijkenlijst

Bezos, die 60 jaar oud is en 9 procent van de aandelen van Amazon bezit, is geen onbekende in de top van de rijkenlijst. Hij stond al eerder op nummer één, de laatste keer in 2021. Sindsdien heeft hij zijn vermogen flink zien groeien, mede door de enorme vraag naar online winkelen tijdens de coronapandemie.

Tesla heeft het moeilijk op de beurs

Tesla, het bedrijf van Musk dat elektrische auto’s produceert, heeft het daarentegen zwaar op de beurs. Het bedrijf is 50 procent minder waard dan op zijn hoogtepunt in 2021, door de toenemende concurrentie van goedkopere merken op de markt voor elektrische voertuigen.

Musk kan nog meer verliezen door een rechtszaak

Musk kan nog meer van zijn rijkdom kwijtraken door een rechtszaak in de Amerikaanse staat Delaware. Een rechter heeft een beloningspakket van 55 miljard dollar voor Musk geblokkeerd, na een klacht van een aandeelhouder.

Dat pakket bestaat uit opties om miljoenen Tesla-aandelen te kopen, die in de loop der jaren miljarden waard zijn geworden. Deze opties zijn, naast zijn belangen in Tesla en SpaceX, een belangrijk onderdeel van zijn vermogen. Ze worden nog wel meegerekend door Bloomberg, maar dat kan veranderen als de rechtszaak een andere uitkomst heeft.