Knappe mannen verdienen meer geld dan lelijke mannen

Als je bij je geboorte je gezicht kon kiezen, zouden velen van ons er veel knapper uitzien. Maar helaas, we moeten het doen met de gelaatstrekken die we van onze ouders hebben geërfd. Niets aan te doen, toch? Nou, eigenlijk wel. Tegenwoordig kun je heel wat aan je uiterlijk laten veranderen. Alleen hangt daar wel een stevig prijskaartje aan.

Universiteit van Texas

Onderzoekers van verschillende universiteiten hebben ontdekt dat lelijke mensen gemiddeld minder verdienen. Volgens de Universiteit van Texas brengt een knap voorkomen zo'n 4% meer geld in het laatje. De Universiteit van Yale suggereert een verschil van ongeveer 7%, terwijl knappe koppen van Harvard beweren dat dit zelfs kan oplopen tot 12 tot 14%.

Man met een trui erop met lelijk

Ook Harvard bevestigd het

Volgens een wetenschapper van Harvard zijn er drie hoofdoorzaken:

  1. Knappe mensen hebben vaak meer zelfvertrouwen.
  2. Ze beschikken over betere sociale vaardigheden door meer en positievere interacties.
  3. De capaciteiten van knappe mensen worden over het algemeen hoger ingeschat.

Deze factoren leiden ertoe dat knappe mensen over het algemeen meer verdienen, of het nu gaat om het krijgen van een hogere functie of het overtuigen tijdens salarisonderhandelingen.

Schrale troost

Een schrale troost voor lelijke mannen is dat ze wellicht gelukkiger kunnen maken. Vrouwen schijnen namelijk minder onzeker te zijn bij een minder knappe partner. Vrouwen met een knappe partner maken zich vaak druk over hun eigen uiterlijk en gaan vaker op dieet om naast hun partner goed uit de verf te komen.

lelijke man met grote neus en een rode muts op

Minder twijfels en stress

Minder twijfels en stress komen voort uit relaties met minder knappe mannen, wat resulteert in meer geluk voor vrouwen. Dus, moeite met versieren? Je kunt altijd verwijzen naar dit onderzoek om wetenschappelijk te onderbouwen waarom het een goed idee is om met een gemiddelde vent naar huis te gaan. Het werkt vast.