Waarom hebben mannen een grotere neus dan vrouwen?

Benieuwd waarom de neus van mannen (bijna) altijd groter is dan de neus van vrouwen? BallsOnly heeft onderzoek gedaan en we hebben duidelijke antwoorden gevonden!

Een recente studie heeft aangetoond dat mannen grotere neuzen hebben dan vrouwen. Dit is geen nieuwe bevinding, aangezien veel onderzoeken hebben aangetoond dat mannen over het algemeen grotere gelaatstrekken hebben dan vrouwen. Wetenschappers proberen echter nog steeds te begrijpen waarom dit het geval is.

De studie

De studie werd uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Utah en omvatte 3D-scans van de neuzen van meer dan 1.000 deelnemers. De resultaten toonden aan dat mannen grotere neuzen hebben dan vrouwen, waarbij mannenneuzen gemiddeld 8 procent breder en 1 procent groter zijn dan vrouwenneuzen. Uit de studie bleek ook dat de neusgrootte wordt geassocieerd met etniciteit, waarbij Afro-Amerikanen de breedste en hoogste neuzen hebben, gevolgd door Oost-Aziaten en vervolgens blanken.

Wat veroorzaakt het verschil in neusmaat

Neuzen zijn er in alle soorten en maten. Sommige mensen worden geboren met grotere neuzen dan anderen, maar wat veroorzaakt het verschil in neusgrootte tussen mannen en vrouwen? Is het genetica of iets anders?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, maar er zijn verschillende theorieën die proberen te verklaren waarom mannen grotere neuzen hebben dan vrouwen. Een theorie is dat de neuzen van mannen groter zijn omdat ze meer lucht moeten kunnen inademen om hun grotere spiermassa te ondersteunen. Een andere theorie is dat mannenneuzen groter zijn omdat ze meer testosteron produceren, waardoor het neuskraakbeen groter wordt.

Er zijn ook aanwijzingen dat het verschil in neusgrootte tussen mannen en vrouwen te wijten is aan omgevingsfactoren. Er is bijvoorbeeld aangetoond dat vrouwen die in koude klimaten leven, over het algemeen kleinere neuzen hebben dan vrouwen die in warme klimaten leven.

Neanderthalers hadden grote neuzen

Neanderthalers hadden volgens een nieuwe studie ook een grote neus. Onderzoekers gebruikten 3D-modellen van schedels om te bepalen dat zowel mannen als vrouwen flinke neuzen hadden, in tegenstelling tot de populaire overtuiging dat alleen mannen grote neuzen hebben.

De hoofdauteur van de studie zei dat de bevindingen het idee zouden kunnen uitdagen dat grote neuzen worden geassocieerd met mannelijkheid.

Onzeker over je neus? Er zijn manieren om er wat aan te doen

Er is een groeiende bezorgdheid over een te grote neus en wat eraan kan worden gedaan. Volgens de onderzoek is de gemiddelde neusmaat sinds de jaren zestig met meer dan vijf centimeter toegenomen. Veel mensen maken zich zorgen dat hun neus te groot is en voelen zich daar misschien onzeker over. Sommige behandelingen voor een te grote neus omvatten chirurgie, Botox-injecties en medicijnen.

Je kunt chirurgisch en niet-chirurgisch iets aan je neus laten doen!

Neuscorrectie

Neuscorrectie is een chirurgische ingreep om de neus te verkleinen. Het wordt vaak gedaan voor mensen die vinden dat hun neus te groot is voor hun gezicht. De operatie kan de neus kleiner maken en kan ook de vorm van de neus veranderen.

Niet-chirurgische procedures

Als je op zoek bent naar een niet-chirurgische manier om de grootte van je neus te verkleinen, zijn er een paar opties voor u beschikbaar.

Injectables zoals Botox of Dysport kunnen helpen om de lijnen en contouren van de neus glad te strijken, terwijl neus fillers kunnen helpen de grootte van de neus te verkleinen door eventuele holtes of holtes op te vullen. Deze procedures zijn snel, gemakkelijk en relatief pijnloos en kunnen het uiterlijk van uw neus aanzienlijk verbeteren. Bij interesse kun je contact opnemen met bijvoorbeeld Betan Clinics.