Op deze manier kan je gratis F1 kijken in 2024

Gratis F1 kijken? Je hoort het goed! Voorheen betaalde je slechts €7,99 per maand, maar nu moet je €11,90 neertellen. Het jaarabonnement stijgt van €64,99 naar €94,99. Als je liever wat geld in je zak houdt, zijn er gelukkig nog manieren om gratis van de F1 te genieten in 2024.

Gratis F1 kijken op Duitse zenders

Voor wie nog steeds traditionele televisie in het zenderpakket heeft, is het een optie om af te stemmen op de Duitse RTL om zeven Grand Prix-races te volgen. De zender heeft aangekondigd dat ze zeven races zullen uitzenden, waaronder de openingsrace in Bahrein op 2 maart. Op dit moment is nog niet bekend welke andere Grand Prix-races de Duitse zender kosteloos zal uitzenden.

Niettemin is het belangrijk te vermelden dat bij de meeste providers het opzeggen van de televisiedienst ook een mogelijkheid is, vooral gezien de overvloed aan beschikbare streamingdiensten. Met het vrijgekomen geld kun je dan overwegen om F1TV aan te schaffen.

Gratis F1 kijken op Belgische zenders

De Belgische zender RTBF verzorgt de volledige dekking van alle races met Franstalig commentaar, inclusief de trainingen en kwalificaties. Het lijkt erop dat deze zender bij sommige aanbieders in het pakket zit, maar als dat niet het geval is, kun je overwegen om via een VPN te kijken.

Het is echter wellicht niet de moeite waard om speciaal voor een VPN te betalen, aangezien je voor dat bedrag net zo goed kunt kiezen voor F1 TV. En voor een complete ervaring kun je tevens het Nederlandse commentaar inschakelen via Grand Prix Radio.

Foto van een Gratis F1 kijken racewagen tijdens de Formule 1

Gratis F1 race kijken Zandvoort

Je kunt de Formule 1-race op Circuit Zandvoort sowieso kosteloos volgen, aangezien deze wordt uitgezonden door de NOS. Het is mogelijk om simpelweg je televisie aan te zetten, maar je hebt ook de optie om de Grand Prix van Nederland gratis online te bekijken via de NOS-website.

Belangrijk om te vermelden is dat deze overeenkomst is gesloten met het moederbedrijf van ViaPlay. Mocht deze streamingdienst echter ooit stoppen, dan kan de situatie mogelijk veranderen.

Je mag met zijn tweeën op 1 Viaplay account

Als je iemand kent met een Viaplay-account, is het nu het moment om je charme in de strijd te gooien. Viaplay vermeldt op hun website dat je tot maximaal vijf apparaten kunt registreren en tegelijkertijd twee streams kunt activeren. Hierdoor is het mogelijk om samen met iemand anders gelijktijdig gebruik te maken van één Viaplay-account om naar de Formule 1 te kijken. Dat betekent toch weer de helft besparen.

Een foto van 2 miniatuur F1 wagens om te laten zien hoe gratis f1 kijken werkt

Met 6 personen op een F1 TV Pro abonnement

F1 TV Pro kost €95 per jaar maar volgens de officiële website van de Formule 1 kun je de app tegelijkertijd op zes schermen gebruiken. Hoewel het oorspronkelijke idee is om bijvoorbeeld op het grote scherm de race te volgen en op een tweede scherm de cockpit-view van Verstappen in te schakelen, is er weinig wat je ervan weerhoudt om een account te delen.

Als je de kosten deelt met zes personen, valt het allemaal nog wel mee qua prijs en betaal je maar €16 per persoon per jaar.

Wil jij alles weten over de geschiedenis van F1? Wij hebben daar echt een fantastische blog over laten maken door experts!