Peter Gillis vermogen: hoeveel is hij waard?

Waarschijnlijk heb jij Google ingetikt: ”Peter Gillis vermogen” en wil je weten hoeveel geld die ouwe reus op z’n bankpas heeft staan. Later in dit artikel gaan we in hoe we Peter Gillis vermogen hebben berekend, maar eerst gaan we in op wat de beste allemaal heeft gedaan om zover te komen.

Dit is Peter Gillis

Peter Gillis is geboren en getogen op camping Kampzicht. Tegenwoordig heeft dat nu de naam; “d’n Mastendol” in Rijen. Daar is Peter Gillis als zomerbaantje begonnen bij de lokale slagerij. Eenmaal aan de slag daar heeft hij ook de slager vakschool afgerond. Veel mensen weten niet, dat dit zijn enige diploma is nadat hij van de lagere school is afgekomen. In 1986 komt de camping Oostappen op de markt inclusief de mooie badplaats die erbij zit. Peter Gillis doet samen met zijn familie Gillis het hoogste bod van maar liefst 4,25 miljoen gulden. Bij de aankoop van het maar liefst 50 hectare tellende park was er sprake van 300 vaste en 200 toeristische plaatsen. Het is bijna niet meer voor te stellen dat er zo weinig standplaatsen waren. Momenteel zijn er 1700 plaatsen op camping verschillend van compleet ingerichte caravans tot verhuurchalets. Na een aantal jaar daar te hebben samengewerkt met zijn gehele familie word Peter na een aantal jaar de baas van de camping die tegenwoordig vakantiepark Prinsenmeer heet.

Peter Gillis vermogen: Massa is Kassa

Voordat we ingaan op Peter Gillis vermogen gaan we het hebben over zijn succesvolle serie waar hij vast ook wel wat centjes aan heeft verdient. Het bekende televisieprogramma Massa is Kassa is niet meer weg te denken van de Nederlandse Televisie. Massa is Kassa geeft een inkijk in het leven van Peter Gillis en zijn 10 vakantieparken. Ook word zijn privéleven dagelijks gefilmd waarin ook zijn huidige vriendin Nicol te zien is. Peter is momenteel niet getrouwd en heeft drie kinderen uit zijn vorige huwelijk. Ondanks de coronaperiode gaat het financieel heel goed met Peter Gillis is te zien in Massa is Kassa. Daarom blijven ook alle afleveringen erg leuk en blijven de kijkcijfers stijgen. Vanwege het succes van Massa is Kassa is het nu ook te zien op de Belgische televisie.

Peter Gillis vermogen

Omdat Peter Gillis zijn officiële vermogen niet aangaf bij de belastingdienst kwam hij al vaker in opspraak in het nieuws. Maar naar schatting verdiend Peter Gillis ongeveer 5 miljoen euro per jaar. Al zijn 10 vakantieparken zijn namelijk vrijwel het gehele jaar helemaal vol. Dat betekend een inkomen van 417.000 euro per maand. Dat staat gelijk aan een uur salaris van 572 euro per uur!

Dit zijn dan alleen nog maar de inkomsten vanuit zijn parken. Hij verdiend namelijk ook nog goed geld aan zijn televisieprogramma Massa is Kassa en uit sponserdeals met verschillende merken. Zo zie je bijvoorbeeld de mooiste auto’s voorbijkomen in zijn televisieprogramma. Zijn meest recente aankoop is de Rolls Royce Phantom van maar liefst 569.950 euro. Maar wij weten niet of daar onderling nog een deal gemaakt is. Dit zou dus nog mogelijk kunnen schelen in zijn jaarinkomen. Hieronder laat Peter Gillis van Massa is Kassa zijn wagenpark zien:

Het totale vermogen van Peter Gillis is dan ook echt ontzettend groot totaal. Het word geschat op een totaal van 85 miljoen euro. Hij heeft dit allemaal bij elkaar verdiend aan de verhuur van alle soorten chalets en campers op zijn parken. Maar omdat er momenteel een woningnood al voor meerdere jaren is in Nederland, is de grondprijs ook echt vrijwel vertienvoudigd waardoor zijn 10 parken ook ontzettend in waarde zijn gestegen. Zijn omzet is dan ook ongetwijfeld meer dan 10 miljoen euro, maar er zit ook ontzettend veel geld in het onderhoud en opknappen van al het sanitair in de parken.

Quote 500

“De jaarlijkse röntgenfoto van degene die de Nederlandse economie jaarlijks in handen hebben” noemen ze het bij de redactie Quote zelf. Sinds 1997 bestaat er een lijst van de rijkste 500 Nederlanders die de “ Quote 500” word genoemd. Peter Gillis vermogen staat niet in die lijst, wat erg bijzonder is, omdat hij zogezegd 250 miljoen euro waard zou zijn. Dit zijn dan alle parken bij elkaar wat Peter Gillis in zijn bezit heeft. Maar omdat hij dit niet kan aantonen en 1 van zijn vakantieparken officieel nog niet verkocht is voor een bedrag van 60 miljoen kan hij niet aantonen dat hij momenteel meer dan 95 miljoen op zijn rekening heeft staan. Dat is namelijk momenteel de ondergrens op de 500’ste plek van de Quote 500. Zelf is hij het er niet mee eens, en heeft daarom zelf uit protest de Quote 501 opgericht, en zichzelf wel hierin geplaatst uiteraard. Veel mensen willen het liefst in de anonimiteit leven vanwege dreigingen, afpersingen en overvallen en zijn dan ook niet blij met de publicatie van de Quote 500 ieder jaar, maar Peter Gillis daarentegen wilt het liefst publiekelijk laten zien hoeveel hij verdiend en wat zijn welvaart is.

bron: Instagram

Bedreigingen Peter Gillis

Peter Gillis heeft in zijn eigen boek; Massa is Kassa” een stuk naar buiten gebracht over dat hij op de dodenlijst zou staan. Deze dreiging zou nu al ongeveer anderhalf jaar spelen, en ze weten niet vanuit welke hoek het kwam. De Multimiljonair moest zich melden bij het politiebureau waar hem verteld werd dat ze informatie hadden uit de onderwereld dat hij op een dodenlijst zou staan. Verder konden ze geen informatie vrijgeven. Een aantal Belgische rechercheurs konden hem meer informatie verschaffen vanuit welke hoek het wel kwam. Het zou gaan om een lid van een motorbende en die zou dit jaar vrijkomen, maar om wie het precies zou gaan konden ze niet vertellen.

Zelf zegt hij zich niet zo druk meer te maken, en met een alarmknop op zak te lopen. Ook is de beveiliging rondom Peter Gillis wel verbeterd maar kan daarover verder geen uitspraken doen.

bron: Instagram

Wat bezit Peter Gillis

Peter Gillis is de eigenaar van de Oostappen Groep. Dat bedrijf beheert en faciliteert vakantieparken in Nederland. Momenteel zijn ze vrijwel de grootste van Nederland en ondanks de hoeveelheid kritiek die hij krijgt in zijn shows van Massa is Kassa krijgt de Oostappen Groep online een hoop positieve recencies!

Dit bezit Peter Gillis precies

Totaal aantal vakantieparken

  • Oostappen Groep heeft momenteel 12 vakantieparken in beheer.

Hoeveel hectare grond heeft Peter Gillis?

  • Peter Gillis heeft 635 hectaar grond te doorzoeken op fouten.

Zoveel plaatsen hebben de vakantieparken van Peter

  • Ze hebben een gecombineerd totaal van 11.825 plaatsen over alle vakantieparken.

Hoeveel bedden staan daar totaal?

  • In totaal staan er 25.850 bedden over alle parken heen.

Hoeveel mensen slapen er per dag?

  • Er slapen 42.600 mensen per dag op de vakantieparken