Turkse voetbalclub voorzitter pompt de scheidsrechter tegen de vlakte

In Turkije is het weer eens flink losgegaan na een potje voetbal. Ankaragücü en Rizespor hielden het op een 1-1, maar de echte show begon pas na het fluitsignaal. Faruk Koca, de big boss van Ankaragücü, rende het veld op en haalde uit naar scheidsrechter Halil Umut Meler. BAM – recht tegen de vlakte!

De beelden

Tijdelijk einde Turkse voetbalcompetitie

Die klap had nogal wat voeten in de aarde. De Turkse voetbalbond TFF trok meteen de stekker uit alle competities. Op het veld was het namelijk totale chaos; een paar heethoofden besloten namelijk de scheids ook nog even een paar extra tikken te geven.

Het hele gedoe begon eigenlijk toen Rizespor in de laatste minuten de gelijkmaker scoorde. Beide teams waren al met een man minder, en onze vriend Umut Meler had zijn handen vol met maar liefst 12 gele kaarten. Hij stapte uiteindelijk van het veld af met meer blauwe plekken dan eer.

Reacties en gevolgen: Van excuses tot arrestatiebevel

De voetbalbond is er helemaal klaar mee: "Dit pikken we niet, er komen dikke straffen." Justitie en de binnenlandse zaken zijn ook op de zaak gedoken. Ankaragücü heeft zijn sorry al gezegd, maar dat helpt natuurlijk weinig als je net de scheids een optater hebt verkocht.

En ja, zelfs Erdogan heeft wat te zeggen: "Sport is peace, broeder. Geweld hoort daar niet bij." Dus, wanneer de bal weer gaat rollen in Turkije? Dat is nog even de vraag. Maar één ding is zeker: dit potje voetbal wordt nog wel even nagepraat in de kleedkamers en daarbuiten.