Waarom dragen sommige voetballers tape om hun pols?

In dit blogartikel gaan we dieper in op de redenen waarom voetballers tape om hun pols dragen. We bespreken ook de verschillende soorten tape die er zijn en wat de voordelen zijn van het dragen van tape.

Waarom dragen sommige voetballers tape om hun pols?

Voetballers dragen tape om hun polsen voornamelijk voor blessurepreventie, aangezien het stabiliteit biedt en het risico op polsblessures in deze contactsport vermindert. Daarnaast kan het de prestaties verbeteren door betere bloedsomloop en proprioceptie, het helpt bij de behandeling van bestaande blessures, en soms wordt het ook uit bijgeloof gedragen.

Preventie van blessures

Een van de meest voorkomende redenen waarom voetballers tape om hun pols dragen, is om blessures te voorkomen. Voetbal is een contactsport en spelers lopen daardoor een verhoogd risico op blessures aan de pols. Tape kan helpen om de pols te stabiliseren en de kans op blessures te verkleinen.

Verbetering van de prestaties

Tape kan ook helpen om de prestaties van voetballers te verbeteren. Zo kan tape de bloedsomloop stimuleren, waardoor de spieren beter gevoed worden. Dit kan leiden tot meer kracht en uithoudingsvermogen. Daarnaast kan tape de proprioceptie verbeteren, waardoor voetballers beter controle hebben over hun polsen. Dit kan leiden tot nauwkeuriger passingen en schoten.

Behandeling van blessures

Tape kan ook worden gebruikt om blessures te behandelen. Als een voetballer een blessure aan de pols heeft, kan tape helpen om de pijn te verlichten en de genezing te bevorderen.

Bijgeloof

Sommige voetballers geloven dat tape hen geluk brengt. Ze dragen tape om hun pols om te voorkomen dat ze geblesseerd raken of om te zorgen dat ze een goede wedstrijd spelen. Hieronder zie je bijvoorbeeld een foto van Memphis Depay met tape om beide polsen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay)

Welke tape gebruiken voetballers?

Er zijn verschillende soorten tape die voetballers kunnen gebruiken. De meest gebruikte soort is kinesiotape. Kinesiotape is een elastische tape die de natuurlijke beweging van de pols niet beperkt. Kinesiotape kan helpen om de pols te ondersteunen en stabiliseren, en het kan ook helpen om pijn te verlichten.

Een andere soort tape die voetballers kunnen gebruiken is sporttape. Sporttape is een stevigere tape die de pols beter ondersteunt dan kinesiotape. Sporttape wordt vaak gebruikt om blessures te voorkomen of om bestaande blessures te stabiliseren.