Wat is het verschil tussen Kingsize en Queensize?

Bij het kiezen van een nieuw bed, is een van de belangrijkste beslissingen die je moet nemen de grootte. Twee van de meest populaire opties zijn kingsize en queensize bedden. Maar wat is het verschil tussen deze twee? In deze blog gaan we dieper in op de specificaties, voordelen en overwegingen die je moet maken bij het kiezen tussen een kingsize en een queensize bed.

Afmetingen van Kingsize en Queensize Bedden

Queensize bed:

 • Afmetingen: Een standaard queensize bed is meestal 160 cm breed en 200 cm lang. Dit biedt voldoende ruimte voor twee personen om comfortabel te slapen, terwijl het niet te veel ruimte inneemt in de slaapkamer.
 • Geschikt voor: Queensize bedden zijn ideaal voor kleinere slaapkamers en voor stellen die iets dichter bij elkaar willen slapen.

Kingsize bed:

 • Afmetingen: Een standaard kingsize bed meet meestal 180 cm breed en 200 cm lang. Dit betekent dat het breder is dan een queensize bed en extra ruimte biedt voor twee personen om uit te spreiden.
 • Geschikt voor: Kingsize bedden zijn perfect voor grotere slaapkamers en voor mensen die extra persoonlijke ruimte willen tijdens het slapen.

Video uitleg met het verschil tussen kingsize en queensize

Comfort en ruimte

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van de juiste bedmaat is comfort. Dit omvat zowel fysieke ruimte als slaapkwaliteit.

Queensize comfort:

 • Voordelen: Queensize bedden bieden een goede balans tussen ruimte en comfort. Ze zijn groot genoeg voor twee personen, maar nemen niet te veel ruimte in beslag in de kamer.
 • Nadelen: Voor sommige koppels kan de breedte van een queensize bed beperkt aanvoelen, vooral als je gewend bent aan meer persoonlijke ruimte.

Kingsize comfort:

 • Voordelen: Kingsize bedden bieden royale ruimte, wat ideaal is voor stellen die meer persoonlijke ruimte willen of voor ouders die soms kinderen of huisdieren in bed hebben.
 • Nadelen: Ze nemen meer ruimte in beslag in de slaapkamer en kunnen minder geschikt zijn voor kleinere kamers.

Prijsverschillen

De prijs is een belangrijke overweging bij de aanschaf van een bed. Over het algemeen zijn kingsize bedden duurder dan queensize bedden vanwege de grotere afmetingen en de hoeveelheid materiaal die nodig is.

Queensize prijzen:

 • Kosten: Queensize bedden zijn over het algemeen goedkoper dan kingsize bedden, wat ze een aantrekkelijke optie maakt voor mensen met een kleiner budget.

Kingsize prijzen:

 • Kosten: Kingsize bedden zijn duurder, maar bieden extra ruimte en comfort, wat de hogere kosten voor veel mensen de moeite waard maakt.

Slaapkamergrootte en indeling

De grootte van je slaapkamer speelt een grote rol in welke bedmaat je kunt kiezen.

Queensize bedden:

 • Ruimtebesparend: Door hun kleinere formaat zijn queensize bedden ideaal voor slaapkamers met beperkte ruimte. Ze laten meer ruimte over voor andere meubels en loopruimte.
 • Flexibiliteit: Queensize bedden passen goed in een breed scala aan kamerstijlen en indelingen.

Kingsize bedden:

 • Ruimtevereisten: Kingsize bedden hebben een grotere slaapkamer nodig om comfortabel te passen zonder de kamer te overweldigen.
 • Indeling: Ze kunnen het middelpunt van een grote slaapkamer zijn en bieden een luxueus gevoel van ruimte en comfort.

Keuze op basis van slaapgewoonten

Je slaapgewoonten en persoonlijke voorkeuren spelen ook een rol in de keuze tussen een kingsize en een queensize bed.

Queensize voorkeuren:

 • Dichter bij elkaar: Voor stellen die graag dicht bij elkaar slapen, biedt een queensize bed voldoende ruimte zonder te veel afstand te creĆ«ren.
 • Beperkte beweging: Als je weinig beweegt tijdens het slapen, kan een queensize bed perfect zijn.

Kingsize voorkeuren:

 • Meer persoonlijke ruimte: Voor stellen die meer persoonlijke ruimte nodig hebben of veel bewegen tijdens het slapen, biedt een kingsize bed de nodige ruimte.
 • Gezinsbed: Voor gezinnen die hun bed delen met kinderen of huisdieren, biedt een kingsize bed de extra ruimte die nodig is.

Conclusie

Het kiezen tussen een kingsize en een queensize bed komt neer op persoonlijke voorkeuren, slaapgewoonten en de beschikbare ruimte in je slaapkamer. Queensize bedden bieden een geweldige balans tussen comfort en ruimtebesparing, terwijl kingsize bedden extra ruimte en luxe bieden voor degenen die het nodig hebben. Overweeg je slaapgewoonten, de grootte van je slaapkamer en je budget bij het maken van je keuze. Zo kun je ervoor zorgen dat je de beste nachtrust krijgt in het bed dat perfect bij jou past.