Cash Catch verstopt ‘gratis geld’: ‘Iedereen kan dit vinden’

Cash Catch is met meer dan 200.000 volgers enorm populair op Instagram. Het duo achter het account verstopt namelijk geld op willekeurige plekken in Nederland. We konden een dagje met ze meelopen tijdens zo'n verstopactie.

Hoe werkt Cash Catch?

Om de dag verstoppen ze een briefje van vijftig, honderd of soms zelfs wel 200 euro ergens in een stad. Daarna filmen ze hoe snel mensen het briefje vinden, maar ook de mensen die te laat zijn. "Meestal blijven we een half uurtje. Dan zien we vaak rond de vijftig mensen die tevergeefs langskomen." Of daar voor hen de lol zit? "Nee, we willen mensen een mooie dag bezorgen. En de mensen die te laat zijn, kunnen er ook wel vaak om lachen", vertellen de jongens. 

Waarom geven ze gratis geld weg?

Natuurlijk rijst de vraag: hoe kunnen twee twintigers het zich veroorloven om duizenden euro's aan contant geld op straat te verstoppen? Volgens de jongens is dat vrij eenvoudig. Ze zijn ondernemers en beweren het geld gemakkelijk te kunnen missen. Bovendien streven ze ernaar om meer samen te werken met bedrijven via hun Instagram-account, dat inmiddels 200.000 volgers heeft. Op het account staat ook een link, waarop je kunt klikken om te zien welk bedrijf ze runnen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door CASH CATCH / NETHERLANDS (@cash_catch)